Δημοσιευστε στο Blog

Σχολιάστε όπως εσείς κρίνετε τις αναρτήσεις μας κάνοντας κλικ στην επιλογή "σχόλια" κάτω από κάθε ανάρτηση ή στείλτε το άρθρο σας στο email: giangais@aol.com

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Στους μπαξέδες... σίγουρα ναι

Όταν το πλοίο βουλιάζει πρώτα φεύγουν τα ποντίκια, λέει η σοφή παροιμία, και αναφέρομαι στους συνθέτες ή τους απογόνους τους, που, ο ένας μετά τον άλλο, ανακοινώνουν ότι απαγορεύουν πλεον στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί τη μουσική τους. Για τη ΝΔ δεν τίθεται θέμα επί του παρόντος γιατί έχει σκληρή αντιμνημονιακή θέση (μέχρι τις προσεχείς εκλογές, μετά βλέπουμε).

Παιδιά μην τρελένεστε και πολύ μ' αυτήν τη στάση τους. Σας λέω ότι πιο αναξιόπιστο, ας μην πω διεφθαρμένο, κύκλωμα δεν υπάρχει. Είναι απλά και μόνο επαγγελματίες, τίποτα άλλο. Και προσπαθούν οι ανθρώποι να πουλήσουν το προϊόν τους, όπως όλοι οι επαγγελματίες του κόσμου. Κυρίως εκείνοι οι καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με το λεγόμενο (από τους ίδιους) "ποιοτικό" τραγούδι. Γιατί τι μπορούμε να πούμε για τον Καρρά π.χ., όταν ο άνθρωπος, χωρίς να γλύφει κατουρημένες ποδιές, πασχίζει για το μεροκάματο ή νυχτοκάματο μέσα στο ντουμάνι των μαγαζιών; Χαλάλι του ρε παιδιά και για τις υψηλές αμοιβές του (αρκεί να τις φορολογούν). Δεν τις παίρνει από το δημόσιο κορβανά.

Γιατί τελικά περί αυτού πρόκειται. Κάθε καλοκαίρι γεμίζει το σύμπαν, γεμίζουν οι πλατείες και τα καφενεία των πόλεων και των χωριών απο πάσης φύσεως, και τις πιο πολλές φορές αμφισβητούμενης  ποιότητας, καλλιτέχνες, οι οποίοι από πού νομίζετε ότι πληρώνονται, εκτός από το εισιτήριο που δίνετε; Από τα κρατικά ταμεία, από πού αλλού. Από τους δήμους, τους "φορείς" και άλλα τέτοια ευαγή ιδρύματα. Δηλαδή από τον απλό (και αιώνιο θύμα, θα πρόσθετα εγώ) Έλληνα φορολογούμενο.
Καλά...εσύ έφυγες νωρίς, πριν σε δούμε σε καμία πρωτεύουσα κάποιου καποδιστριακού δήμου

Και μη με βάζετε να σας πω πόσο μπορεί να παίρνει π.χ. ο Μαρκόπουλος από μια συναυλία σε έναν απομακρυσμένο καποδιστριακό δήμο ενός ελληνικού νησιωτικού νομού ή στην κεντρική πλατεία μιας πόλης, στα πλαίσια κάποιων "πολιτιστικών (και καλά) εκδηλώσεων". Άστα να πάνε. Και μετά αν δεν τους τα δίνουν αρχίζουν να τους κυνηγάνε με δικαστικούς επιμελητές και εξώδικα στην αρχή, με ασφαλιστικά μέτρα μετά και στο τέλος με αγωγές και κατασχέσεις.

Και, εν πάσει περιπτώσει, όσο αυτό το τροπάριο συνεχίζεται, όλοι είναι μια χαρά. Στο κάτω κάτω όλοι έχουν κάτι να λαμβάνουν και γι αυτό φροντίζουν να τά 'χουν καλά με τα υπουργεία, τους δήμους και όλους τους άλλους, προέδρους πολιτιστικών οργανισμών κ.α, που είναι απαραίτητοι  για το θεάρεστο αυτό έργο.

Αλλα....(τι να λέμε τώρα, τα πάντα όλα...που λέει και ο Αλέφαντος), αλλά... τα υπόλοιπα παιδιά έτσι μού 'ρχετε να μη σας τα πω γιατί είμαι σίγουρος ότι όλοι μαντεύετε τη συνέχεια. Αλλά θα συνεχίσω για να μη σας βάζω καλοκαιριάτικα να σκέφτεστε κι αυτά τα πράγματα, την ώρα που πίνετε το φραπέ σας στις παραλίες, περιμένοντας με αγωνία την επόμενη δόση του ΔΝΤ (εν τάξει τελικά θα την πάρουμε, ηρεμήστε).

Ε λοιπόν οι μεν οργανισμοί (πολιτιστικοί κ.ά) τείνουν πλέον να κλείσουν, αλλά κι αν δεν κλείσουν, δεν έχουν φράγκα ούτε για τη ΔΕΗ τους και τον ΟΤΕ. Τέρμα παιδιά τα δίφραγκα, το ταμείον είναι μείον, έχουμε μπατιρίσει κ.τ.λ. κ.τ.λ. για να μην τα ξαναλέμε. Επομένως δε βλέπω για φέτος το καλοκαίρι να υπάρχουν δυνατότητες οποιασδήποτε χρηματοδότησης, από οποιονδήποτε φορέα για την πολιτιστική εξύψωση του ελληνικού λαού. Άρα γιατί να μη βρίζουν και να συχτιρίζουν τους κυβερνώντες, πασπαλίζοντας τη στάση τους και με λίγη "αγανάκτηση". Παιδιά ό, τι "πουλάει". Αυτό πουλάει σήμερα, αναθέματα στο ΠΑΣΟΚ και στον Παπανδρέου. Φράγκα δεν πρόκειται να πάρουν, συναυλίες υπό την αιγίδα κανενός ευαγούς ιδρύματος δε βλέπω να γίνονται, άρα τζάμπα μάγκες.

Να δείτε ότι ποτέ δε θα πουν κακιά κουβέντα για το Σαμαρά. Δε θέλουν να κλείσουν κι όλες τις πόρτες. Πού ξέρεις τι γίνεται αύριο, το μέλλον είναι αβέβαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου