Δημοσιευστε στο Blog

Σχολιάστε όπως εσείς κρίνετε τις αναρτήσεις μας κάνοντας κλικ στην επιλογή "σχόλια" κάτω από κάθε ανάρτηση ή στείλτε το άρθρο σας στο email: giangais@aol.com

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ξανά στο ίδιο τέλμα

Διαβάζω στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τίτλο άρθρου: " «Ξύπνα Ευρώπη» φωνάζουν Αθήνα, Βερολίνο, Μαδρίτη, γιατί, λέει, διαπιστώνεται αναβλητικότητα γύρω από τις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους. Το ΒΗΜΑ γράφει για αγωνιώδη επιστολή του πρωθυπουργού που έστειλε στους ομολόγους του στο Eurogroup που τους καλεί να πάρουν αποφάσεις τώρα για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη και να μην αφήσουν τον χρόνο να περάσει ως τον Σεπτέμβριο.
Ο Π. Οικονόμου βάζει στη θέση τους τους δανειστές μας...δανειστές...λέμε τώρα
 Για να είμαι ειλικρινής, αυτές οι επιστολές οι οποίες διακρίνονται από διπλωματικό τακτ, θα έπρεπε να γράφονται κάπως αλλιώς. Δηλαδή, αν θέλαμε να τους μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας (ωμής όμως) θα έπρεπε να τους λέγαμε: Ελάτε επειγόντως να μας σώσετε, γιατί εδώ κάτω τα έχουμε κάνει (ας το πω έτσι) ... θάλασσα.Αλλά ως συνεπείς ελληναράδες που είμαστε και ποτέ δε φταίμε αλλά πάντα μας αδικούν οι άλλοι, στο τέλος να δείτε που θα τους τα φορτώσουμε όλα γιατί αδρανούν και μετά, αν μας θυμώσουν, θα τους πούμε δε χρωστάμε σε κανέναν αλλά μας χρωστούν και ας αφήσουν τις δυστροπίες. Να δείτε παιδιά ότι θα φτάσουμε εκεί.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η αδράνεια των δικών μας είναι ο ορισμός. Η απόκλιση από τους στόχους που θέτουν εξακολουθεί να διευρύνεται. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού για το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2011 διαμορφώνεται στα 12,7 δις € έναντι στόχου 10,3δισ €. Άντε πάλι νέες μαύρες τρύπες, νέα μέτρα, νέες διαμαρτυρίες και νέες ευχάριστες ειδήσεις για το Σαμαρά.

Και δε φτάνουν αυτά, αλλά έρχεται καπάκι και ο Παντελής Οικονόμου, αναπληρωτής υπουργός οικονομικών και τι μας λέει και δεν πίστευα στα μάτια μου; Κάνει την εκτίμηση ότι τελικά θα πωληθούν πολύ λιγότερα από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος. Τα υπόλοιπα χρήματα έως τον στόχο των 50 δις θα καλυφθούν από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Δηλαδή, οι συνεδριάσεις του Eurogroup, οι συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τα Μεσοπρόθεσμα, τα Μνημόνια και όλα τα άλλα, που μας έλεγαν να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις 50 δις μέχρι το '15, δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Θα πατάξουμε, όπως πάντα, τη φοροδιαφυγή και τελειώσαμε. Καλά, αυτήν την πρωτοφανή και καινοτόμο ιδέα κανείς να μην την έχει σκεφτεί μέχρι τώρα; Και αυτοί οι ανόητοι της Τρόικα, γιατί όταν τους λέμε ότι θα εισπράξουμε και μερικά δις από την πάταξη της φοροδιαφυγής παθαίνουν ψυχικό ταμ τι ρι ριμ και αμέσως κόβουν εν τη γενέσει κάθε τέτοια ιδέα και αυξάνουν τη φορολογία;

Παιδιά, αν η ελληνική πραγματικότητα δεν ήταν τόσο σκληρή και απογοητευτική, θα έλεγα ότι διερχόμαστε την καλύτερη περίοδο των επιθεωρήσεων. Εκείνων των παλιών θεατρικών παραστάσεων που σατίριζαν την επικαιρότητα και που τώρα έχουν χαθεί μαζί με την Ελλάδα που θα νοσταλγούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου