Δημοσιευστε στο Blog

Σχολιάστε όπως εσείς κρίνετε τις αναρτήσεις μας κάνοντας κλικ στην επιλογή "σχόλια" κάτω από κάθε ανάρτηση ή στείλτε το άρθρο σας στο email: giangais@aol.com

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Υπαρξιακό το πρόβλημα

Μετά τη χθεσινή τορπίλη που πέταξε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, ο οποίος εξελίσσεται ταχύτατα σε Λούκα, έτρεχε και δεν έφτανε σήμερα ο πολύς υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος, Βενιζέλος, να σβήσει τη φωτιά. Σας θυμίζω ότι ξαφνικά ο φέρελπις υπουργός είπε ότι "τελικά θα πωληθούν πολύ λιγότερα από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος. Τα υπόλοιπα χρήματα έως τον στόχο των 50 δις θα καλυφθούν από την πάταξη της φοροδιαφυγής".
Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών ανακοινώνει τη λύση του προβλήματος που όλοι περιμέναμε με αγωνία

Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή. Το καταφύγιο κάθε πονεμένου πολιτικού, που έμαθε να ταυτίζει την πολιτική με το ψέμα και δεν έχει καταλάβει ότι σήμερα πληρώνουμε ακριβώς αυτά τα ψέματα, που κάναμε ότι τα πιστεύαμε, γιατί ποτέ δεν ψηφίζαμε θετικά, αλλά πάντα "μαυρίζαμε". Δηλαδή, ποτέ δε λέγαμε αυτός είναι καλός ας τον ψηφίσουμε. Εκείνο που λέγαμε είναι ότι "θα τους μαυρίσω και όποιος θέλει ας βγει". Και εκεί επάνω κάναμε πως πιστεύαμε ό, τι μας έλεγαν αυτοί που τους ψηφίζαμε για να μη βγουν οι άλλοι. Δεν ξέρω αν καταλάβατε τι θέλω να πω, εγώ πάντως κατάλαβα.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι εγώ τουλάχιστον παιδιά, ενώ είχα αρχίσει προς στιγμή να πιστεύω ότι το σημερινό δράμα που ζούμε έχει αφυπνίσει και μας και κάποιους, έστω λίγους τελικά ρε παιδί μου πολιτικούς, που διαχειρίζονται τις τύχες μας αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία, έχασα τον μπούσουλα όταν άκουσα αυτά τα πράγματα από τον Οικονόμου.

Αντί να βγει και να πει κάτι περίπου σαν κι αυτά που είπε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Πάσσος Κοέλιο, μόλις κέρδισε τις εκλογές και υπόγραψε το δικό τους μνημόνιο, ότι "εμείς θα κάνουμε πιο πολλά από αυτά που προβλέπει το μνημόνιο και θα μπούμε πιο γρήγορα απ' ότι αναμένεται στις αγορές", βγαίνει και λέει ότι θα αθετήσουμε τις συμφωνίες για τα 50 δις ιδιωτικοποιήσεις και - τι άλλο; Όπως πάντα - θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή. Με τη διαφορά όμως ότι τώρα δεν απευθύνεται πλέον στους αφελείς ψηφοφόρους, δηλαδή σε μας, αλλά στις γάτες της Τρόικα, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του ΔΝΤ κ.τ.λ. Καλά αυτό δεν το σκέφτηκε καθόλου; Τι σκ.. πολιτικός είναι αυτός; Για τα πανηγύρια και για τα νταούλια.

Τρόμαξε σήμερα ο πολύς Βενιζέλος να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Άρχισαν να τον παίρνουν από παντού και να τον ρωτάνε αν κάτι έχει αλλάξει στην  ελληνική πολιτική. Αναγκάστηκε τελικά ακόμη και εμπράγματες εγγυήσεις να βάλει στο τραπέζι για να τους καθησυχάσει. Γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι το σύμπαν έχει κάνει ένα φοβερό και τρομερό focus επάνω μας και ακόμη και τι θα πούμε στον περιπτερά της γειτονιάς το μαθαίνουν και το αξιολογούν.

Αλλά με την ευκαιρία ο πάντα πληθωρικός Βενιζέλος  πέταξε και ένα σχήμα λόγου από αυτά που μόνο αυτός τα καταλαβαίνει και μας ξέρανε πάλι. Τι είπε; Κοιτάξτε:: "Είναι υπαρξιακού χαρακτήρα θέμα να πετύχουμε τους στόχους για τα έσοδα". Τι ήταν αυτό το "υπαρξιακού χαρακτήρα" ρε παιδιά; Καλά δεν περιμένω να το καταλάβατε, γιατί αυτά προϋποθέτουν διδακτορικό στο Χάρβαρντ και είναι κομμάτι δύσκολο να το έχετε πολλοί από σας. Τολμώ μόνο να διερωτηθώ, αν τελικά όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού γίνονται για υπαρξιακούς λόγους, οπότε λύνοντας το υπαρξιακό μας πρόβλημα καθαρίζουμε και από τα χρέη και όλα τα παρελκόμενα. Παιδιά έπρεπε να 'ρθει ο Βενιζέλος για να αντιληφθούμε την απλότητα του προβλήματος. Για να θυμηθούμε και το απόφθεγμα του Λένιν μετά την Επανάσταση του '17 ότι "η ανθρωπότητα έχει τεράστια προβλήματα, τα οποία όμως λύνονται πολύ εύκολα".. Κρίνετε εσείς αν τον δικαίωσε η Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου