Δημοσιευστε στο Blog

Σχολιάστε όπως εσείς κρίνετε τις αναρτήσεις μας κάνοντας κλικ στην επιλογή "σχόλια" κάτω από κάθε ανάρτηση ή στείλτε το άρθρο σας στο email: giangais@aol.com

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Μαϊμού;

Κοιτάξτε τι είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, μετά την απαλλακτική απόφαση της επιτροπής εφέσεων για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, για το σκάνδαλο των στημένων. Είπε:

"Οδηγούμαστε σε πρωτάθλημα μαϊμού που δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα".


Είπε κι άλλα, αλλά δε χρειάζεται να τα πούμε. Αυτό που σας έγραψα αρκεί, για να συγχυστούμε πάλι μέρες που είναι. Είναι να τρελαίνεσαι με τους πασόκους που μπλέξαμε. Θα μου πεις οι άλλοι καλύτεροι είναι; Είναι ένα θέμα κι αυτό. Αλλά οι άνθρωποι έχουν πάψει προ πολλού να κυβερνούν. Αν μάλιστα κάνετε μια ιστορική αναδρομή τα τελευταία 30 χρόνια, κάτω από το φως πλέον των δραματικών γεγονότων που συμβαίνουν σήμερα στον τόπο μας, θα δείτε ότι ποτέ δεν κυβέρνησαν. Είχαν βάλει στον "αυτόματο" τη χώρα και έκαναν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Δηλαδή, "αξιοποιούσαν" το δημόσιο χρήμα για τις πελατειακές τους σχέσεις και πουλούσαν κουραφέξαλα περί δήθεν υπερήφανης εθνικής πολιτικής, περί δήθεν κοινωνικού κράτους και διάφορα άλλα, κάνοντας τσιφλίκι τους το δημόσιο και υποθηκεύοντας το μέλλον όλων. Και τώρα που κατέρρευσαν τα πάντα, το παραμύθι τέλειωσε, μας έχουν πάρει χαμπάρι και μας έχουν βάλει ξένους επιτρόπους παντού για να μας καθοδηγούν και να μας κυβερνούν, αρχίζουμε να λέμε "όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου", υπονοώντας "αφήστε μας ήσυχους να τον φάμε εμείς όπως ξέρουμε και σεις να μας δίνετε μόνο τα φράγκα σας".

Και ο "αυτόματος" αποδίδει όταν όλα πάνε ρολόι. Όταν δηλαδή οι ξένοι μας δανείζουν με χαμηλά επιτόκια, όταν οι κυβερνώντες μάς διορίζουν στο δημόσιο, όταν, τέλος πάντων, συνεχίζουμε να επιτελούμε όλοι μας (πού είσαι ρε Πάγκαλε;) το θεάρεστο έργο της κατασπατάλησης όλων των πόρων που διαθέτει αυτή η χώρα.Όταν όμως προκύψει κανένα ζόρικο ζήτημα, παίρνουν όλοι τις αποστάσεις τους και μιλούν από καθ' έδρας λες και δεν κυβερνούν αυτοί αλλά άλλοι.

Έρχεται τώρα ο Όθωνας, πιστός στην πασόκικη παράδοση, και μας λέει ότι πάμε για πρωτάθλημα μαϊμού. Γιατί μας το λέει ρε παιδιά; Δεν το ξέρουμε; Δεν το καταλάβαμε; Αν όμως ο υφυπουργός τώρα το κατάλαβε είναι για τα μπάζα, αλλά αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο πρωθυπουργός για να τον πετάξει, πράγμα που μάλλον δύσκολο το βλέπω.

Και τι έκανες κ. Όθωνα για να μην έχουμε πρωτάθλημα μαϊμού, πέραν της διαπίστωσής σου, που κι αυτή ήλθε κσθυστερημένα; Τίποτα. Απλώς έκανες κάποιες δηλώσεις για να μάθουμε ότι υπάρχεις. Εγώ παιδιά τώρα έμαθα ότι υπάρχει υφυπουργός που φέρει αυτό το όνομα. Είμαι βέβαιος ούτε κι εσείς τον ξέρατε. Αν δεν έκανε και τις δηλώσεις αυτές να προσελκύσουν το ενδιαφέρον, πιθανόν ούτε η και η μάνα του να μην τον ήξερε.

Συμπέρασμα: Πέραν της αποδεδειγμένης ανικανότητας που χαρακτηρίζει αυτήν την κυβέρνηση, την οποία την έχουν αντιληφθεί οι εταίροι μας και μας στέλνουν επειγόντως επιτρόπους να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, το πιο επικίνδυνο είναι ότι είναι τόσο βαθιά ριζωμένη η νοοτροπία της κοροϊδίας που δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για ανάκαμψη στο ορατό μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου