Δημοσιευστε στο Blog

Σχολιάστε όπως εσείς κρίνετε τις αναρτήσεις μας κάνοντας κλικ στην επιλογή "σχόλια" κάτω από κάθε ανάρτηση ή στείλτε το άρθρο σας στο email: giangais@aol.com

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Plan D

"Πιστεύουμε πραγματικά ότι αυτή τη στιγμή μια πιθανή έξοδος της ελληνικής οικονομίας από τη ζώνη του ευρώ θα έχει ένα πολύ, πολύ μεγάλο κόστος για το σύνολο της ευρωζώνης" δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, οικονομικός συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ, χθες στους Times του Λονδίνου. Είπε και κάτι ακόμη, ότι:

"Έχουμε ένα σχέδιο Β καθώς και ένα σχέδιο C, αλλά πιστεύουμε στo σχέδιό μας Α. Πιστεύουμε ότι αν έχουμε μια διαπραγμάτευση θα κερδίσουμε ορισμένα πράγματα, επειδή είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να μας πετάξουν εκτός της ζώνης του ευρώ".

Κόψε κάτι μεγάλε και άρχισε να λες και σε μας κανένα σχέδιο, γιατί εδώ κάτω ακόμη δεν έχουμε μάθει ούτε το σχέδιο Α. Κάτι για χέρι στις καταθέσεις μόνο ακούσαμε και κάτι για "εθελοντικές" προσφορές 100€ το μήνα, από το στόμα του διακεκριμένου οικονομολόγου Μανώλη Γλέζου και άρχισαν οι τράπεζες να καταρρέουν.

Πριν καλά καλά γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας άρχισε να κουνάει το δάκτυλό του στην Ευρώπη και να τους προειδοποιεί να κάτσουν καλά και να μας δίνουν τα φράγκα απρόσκοπτα και χωρίς πολλές πολλές απαιτήσεις, γιατί μη θυμώσει και εφαρμόσει τα άλλα σχέδια  τα B και τα C, που τα έχει ήδη έτοιμα στα συρτάρια του και γίνει χαμός.
 
Η ιστορική φωτογραφία της διαφυγής του αριστερού προέδρου της Αργεντινής 
Ντε Λα Ρούα στις 20 Δεκέμβρη του 2001

Θυμίζει τον Ναστραντίν Χότζα που απειλούσε τους συγχωριανούς του ότι αν δε βρουν το χαμένο του γάιδαρο θα κάνει ό, τι έκανε ο παππούς του. Και όταν του φέρανε τελικά το γάιδαρο και τον ρώτησαν με αγωνία τι έκανε ο παππούς του και θα το έκανε κι αυτός, η απάντηση ήταν "αγόρασε άλλον". 

Κάτι τέτοιο μου θύμησε η περίπτωση αυτή. Τώρα που ο Σακελλαρίδης τους απείλησε με τα σχέδια Β και C, μάλλον τους βλέπω να τρέχουν από πίσω μας και να μας παρακαλούν να πάρουμε την επόμενη δόση, όπως είπε και ο Στρατούλης, μετά τη δήλωσή του για τη δέσμευση των καταθέσεων.  

Και γω τώρα παιδιά  σας αποκαλύπτω ότι υπάρχει και ένα άλλο σχέδιο, το Plan D, που δεν ανέφερε ο οικονομικός συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην τους τρομάξει πιο πολύ απ' όσο τρόμαξαν και μόνο στο άκουσμα των σχεδίων B και C,αλλά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είναι σε φάση ολοκλήρωσης και έχει να κάνει με τη διαδικασία διαφυγής δια ελικοπτέρου από τη στέγη του Μέγαρου Μαξίμου. Φοβάμαι όμως ότι μέχρι τότε δε θα έχουν ούτε τη βενζίνη του να πληρώσουν.

Γιάννης Γαϊσίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου