Δημοσιευστε στο Blog

Σχολιάστε όπως εσείς κρίνετε τις αναρτήσεις μας κάνοντας κλικ στην επιλογή "σχόλια" κάτω από κάθε ανάρτηση ή στείλτε το άρθρο σας στο email: giangais@aol.com

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το Plan A

Ο Χίτλερ βγήκε στην εξουσία μετά από εκλογές και με 33%. Το πού οδήγησε η άνοδός του δε χρειάζεται να το πούμε. Τα εθνικιστικά συνθήματα της καμπάνιας τού Όχι μάς παραπέμπουν κατευθείαν στην εποχή εκείνη. "Όχι στην υποτέλεια, όχι στην ταπείνωση, όχι στην κατάλυση της δημοκρατίας. "

Ένας ουδέτερος παρατηρητής που δεν γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα, 
βλέποντας τα συνθήματα αυτά και τις ουρές στα ΑΤΜ, θα νομίσει ότι βρίσκεται σε μία περίκλειστη χώρα που βάλλεται από παντού και αμύνεται. Σε μια εποχή ειρήνης και ευημερίας στην Ευρώπη, εδώ επικρατούν συνθήκες πολιορκίας. Ο ασφαλής δρόμος προς την καταστροφή.

Όταν ο Χίτλερ ξεκινούσε τους καταστροφικούς επεκτατικούς πολέμους μιλούσε κι αυτός για εθνική αξιοπρέπεια, για αγώνα κατά της ταπείνωσης, για ζωτικό χώρο και για την ελευθερία του έθνους, που στέγαζε κάτω από την μπότα των δυτικών που επέβαλαν τους περιορισμούς του  Α Πολέμου. 

Ποτέ και κανένας Γερμανός κατά τη διάρκεια του Β Πολέμου δεν πίστεψε ότι η χώρα του διεξάγει επιθετικούς πολέμους. Οι Γερμανοί πίστευαν μέχρι τέλος ότι βρίσκονται υπό διωγμό και ήταν υποχρεωμένοι να διεξάγουν αμυντικούς και νικηφόρους πολέμους. 

Καθώς περπατώ στους δρόμους της πόλης και κοιτώ τις ουρές έξω από τις τράπεζες, σκέφτομαι ότι ζω πλέον σε μια φτωχευμένη χώρα, που καταχρηστικά αυτοχαρακτηρίζεται ως δημοκρατική και ευρωπαϊκή.  Γιατί σε μια τέτοια χώρα του 2015, αν συνέβαιναν αυτά τα φαινόμενα, η κυβέρνηση δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε δευτερόλεπτο. Θα είχε παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις πολιτικές ευθύνες της και θα εργαζόταν για μια πανεθνική ανορθωτική προσπάθεια. 
Η δημιουργία εξωτερικών εχθρών είναι κοινό χαρακτηριστικό των κλειστών καθεστώτων
Τώρα, ώρες πριν το δημοψήφισμα, ακόμη υπάρχει στην εξουσία η κυβέρνηση της χρεοκοπίας και των ΑΤΜ και προσπαθεί να εξαπατήσει με όλο και μεγαλύτερα ψέματα και παραπλανητικά διλλήματα τους συμπολίτες μας. Όπως η κυβέρνηση του Τρίτου Ράιχ αναρριχόταν και εδραιώνονταν στην εξουσία εκμεταλλευόμενη την απαξίωση, στη συνείδηση του λαού, των δημοκρατικών κομμάτων της Βαϊμάρης, έτσι και τώρα η ετερόκλητη συμμαχία των τριών (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α.) επιχειρεί να ξεμπερδέψει με όλες τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές των δημοκρατικών κομμάτων της Μεταπολίτευσης. 

Η πολιτική, σε πρώτη φάση, απομόνωση από τον ελεύθερο συνασπισμό των δημοκρατικών χωρών της Ευρώπης και η πολιτιστική, σε δεύτερη φάση, απομόνωση από την κοινή ευρωπαϊκή κουλτούρα, είναι απαραίτητα και βασικά βήματα για τη δημιουργία μιας περίκλειστης χώρας, όπου η εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος και η νομή της εξουσίας από την νομενκλατούρα, αποτελεί τον απώτερο στρατηγικό στόχο της ευρύτερης τριμερούς κυβερνώσας παράταξης.  

Για το σκοπό αυτό επιστρατεύουν τα πιο ακραία και παρωχημένα εθνικιστικά συνθήματα αποδίδοντας στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών την πρόθεση να καταλύσουν τη "δημοκρατία" στη χώρα. Οι εταίροι μας παρουσιάζονται ως οι μεγαλύτεροι εχθροί που βρίσκονται προ των πυλών και απειλούν τη χώρα και το λαό με εξανδραποδισμό και υποδούλωση. Δείγματα αυτής της ολομέτωπης επίθεσης βλέπουμε μπροστά μας, στις ουρές των ΑΤΜ που επέβαλε ο Ντράγκι, και στη χρεοκοπία που μας οδήγησαν η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Ολάντ, ο Ραχόι και το σύνολο της "συντηρητικής" ευρωπαϊκής ηγεσίας.  Αν το μηχάνημα δε βγάζει ευρώ, αναζητείστε τον Ντράγκι. Αν δεν πάρετε τη σύνταξή σας και το μισθό, πηγαίνετε να διαμαρτυρηθείτε στη Γερμανική πρεσβεία. 

Είναι η δοκιμασμένη μέθοδος όλων των ανά τον κόσμο αντιδημοκρατικών και κλειστών καθεστώτων. Για την εξαθλίωση των ανθρώπων στη Βενεζουέλα μην κοιτάτε τον Τσάβες ή τον Μαδούρο, δες τε τους Αμερικάνους. Τους ίδιους κοιτάξτε για τα δεινά των Κουβανών και των Βορειοκορεατών. Βαδίζουμε ολοταχώς να εισέλθουμε ως επίτιμο μέλος στο κλαμπ των περίκλειστων και ολοκληρωτικών καθεστώτων του κόσμου.

Γι αυτό το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι παραπλανητικό. Είναι το Plan A μιας εξαιρετικά επικίνδυνης πολιτικής κλίκας, που αναρριχήθηκε στην εξουσία εκμεταλλευόμενη αδίστακτα την πολιτική απαξίωση των δημοκρατικών κομμάτων της Μεταπολίτευσης και προχωράει τώρα στην κύρια φάση της μετάβασης προς τον απομονωτισμό. 

Καμία μα καμία αμφιβολία δεν έχω για το νόημα του Όχι. 
Καμία μα καμία αμφιβολία δεν έχω για το ότι οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας (επιτρέψτε μου να τους αποκαλώ έτσι ) έχουν αντιληφθεί το σχέδιο της κλίκας που μας κυβερνά και γι αυτό στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα. 
Καμία μα καμία αμφιβολία δεν έχω για το νόημα του Ναι. 
Για πρώτη φορά στη ζωή μου πηγαίνω να ψηφίσω τόσο ήρεμος και βέβαιος ότι κάνω τη σωστή επιλογή και βάζω κι εγώ ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να κρατηθεί η πατρίδα από τη σωστή πλευράς της ιστορίας.   

   Γιάννης Γαϊσίδης